кадър БНТРедактор: Трябва да се прави разлика между бежанци и мигранти.

...
кадър БНТРедактор: Трябва да се прави разлика между бежанци и мигранти.
Коментари Харесай

Анализатор: Туция като цяло спазва ангажимента си към България да не пуска мигрантите

кадър Българска национална телевизия

Редактор: 

Трябва да се прави разлика сред бежанци и мигранти. Бежанците бягат от войните, а мигрантите – от бедността. Това сподели в студиото на Българска национална телевизия анализаторът Любомир Кючуков, шеф на Института за стопанска система и интернационалните връзки.

В момента се усилват бежанците от Афганистан поради изтеглянето на армията на Съединени американски щати. Използват се всички вероятни пътища за стигане до Европа, само че в главната вълна не е стигнала Балканите, изясни специалистът.

Както и преди 6 години, по този начин и в този момент се борим със следствието, а не с аргументите на миграцията, разяснява Кючуков. Той акцентира, че казусът е европейски и за нас като гранична страна на Европейски Съюз, е значимо да се взема решение на европейско равнище.

Турция като цяло извършва уговорката си към Европа да стопира мигрантския поток. Периодично обаче те пускат по политически аргументи част от хората, главно към Гърция, само че и към България, разяснява анализаторът. Той обаче акцентира, че сега не може да се приказва за стартиране на мигранти и бежанци към нашата територия.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР